Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

De open dagen van het Regionaal Archief in Alkmaar kunnen gerust succesvol genoemd worden. Er wordt afgerekend met het beeld van saaie vergeelde documenten die stof liggen te vergaren. Uiteraard zijn er wél documenten, maar ook vele andere zaken die je er net meteen verwacht zoals computerspellen.

De open dag van afgelopen zaterdag besteedde de nodige aandacht aan de zogenaamde retrospellen zoals Pac-Man en Donkey Kong. Spellen die dankzij zorvuldig bewaarde spelcomputers en oude televisies ook echt gespeeld konden worden. "Een uitgelezen kans om eens te laten zien hoe wij vroeger speelden in plaats van op een Playstation", laat één van de bezoekers weten. "Ik vind het heel grappig om te zien hoe de games er vroeger uit zagen", aldus een jonge bezoeker.

"Het is een manier om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het archief, want de meeste mensen kennen het archief helemaal niet." legt Mark Aphenaar van het Regionaal Archief uit. "En natuurlijk zijn we in het weekend normaal gesproken dicht". Naast de retrogames konden ook de eeuwenoude documenten op de nodige aandacht rekenen en werd er ter plaatse restauratiewerk verricht. Ook wie meer wilde weten over het op de juiste manier bewaren van de papieren, boeken, foto’s of ander ‘analoog’ materiaal kon voor tips bij de restaurateuren terecht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl