HALstad Centraal

Opnieuw onrust in Sint Pancras. En opnieuw wordt met de vinger richting de gemeente Langedijk gewezen. De beschuldiging aan het adres van de gemeentelijke bestuurders lijkt op een herhaling, maar deze keer komt het vanuit een andere hoek en gaat het niet over de fusieperikelen. De oorzaak ligt, wel net als bij de fusieproblematiek, in het 'niet gehoord' worden. En dat staat behoorlijk haaks op wat de gemeente met het nieuwe 'kernenbeleid' zegt te willen bereiken.

Naast de dorpsraad die in het fusietraject stevig van leer trekt tegen de gemeente, is er in Sint Pancras ook een Dorpsplatform. Of liever gezegd, was er. Want het bestuur van het platform heeft de gemeente Langedijk laten weten er geen zin meer in te hebben. In een brief aan de gemeente is te lezen dat de gemeente verweten wordt afspraken stelselmatig niet na te komen en dat het het gevoel leeft dat het platform "niet serieus wordt genomen".

De druppel die geleid heeft tot het opstappen van het bestuur is een voor 11 september geplande vergadering met de gemeente die op het laatste moment is afgeblazen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl