HALstad Centraal

Donderdag 21 november organiseert GroenLinks Alkmaar een bijeenkomst in Stadskaffee Laurens met het thema 'De toekomst van de binnenstad'. De partij wil inbreng van bewoners en ondernemers voor een gedegen toekomstvisie.

Op dit moment doet de gemeente Alkmaar onderzoek naar de detailhandel over de gewenste grootte van het binnenstedelijke winkelgebied en leegstand. Vraagstukken hierbij zijn bijvoorbeeld de diversiteit van het aanbod en of leegstaande winkels tot woningen moeten worden omgevormd. Ook komt er een gemeentevisie over goederenvervoer in de stad.

Verder wil GL het hebben over allerlei vormen van groen in de stad, het woningaanbod en of Alkmaar een hoe de verstedelijking rondom de binnenstad eruit moet zien, met betrekking tot bijvoorbeeld bouwhoogte, bouwstijlen en open ruimten.

Raadslid Tineke Bouchie heet iedereen om 20:00 uur welkom. Daarna opent avondvoorzitter Wouter Hakhoff, de afdelingsvoorzitter van GroenLinks NH, de avond en volgt een introductie van Pieter Dijkman, wethouder lokale economie.

Vervolgens biedt Hans Karssenberg vanuit een planologische visie over de mogelijkheden voor een duurzame en aantrekkelijke Alkmaarse binnenstad. Esther Vlaswinkel geeft een stedenbouwkundige visie, met nadruk op reductie van CO2-uitstoot. Tot slot illustreert planoloog Martin van der Maas kleine en grote ingrepen aan de hand van een fotocollage die de stad kunnen verfraaien.

Inwoners, ondernemers en politici worden uitgenodigd in debat te gaan.

Inloop is 19:30 uur, de avond duurt van 20:00 tot 22:00 uur. Meer info op alkmaar.groenlinks.nl.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl