HALstad Centraal

In een fijne en sportieve wedstrijd was middenmoter Zaandijk een maatje te groot voor het eerste herenteam van de Alkmaarse RUFC. Na een ruststand van 0-26 werd het uiteindelijk 5-59.

Alkmaar kon met een volle bak aantreden en na de aftrap probeerde het in de aanval te gaan, maar al snel wist Zaandijk de bal te veroveren en druk te zetten. Alkmaar moest even aan de noodrem trekken en na de snel genomen strafschop scoorde Zaandijk een try in de hoek van het veld. De moeilijke conversie ging tussen de palen voor 0-7. Hierna kon Alkmaar tot halverwege de eerste helft de deur gesloten hard met keiharde tackles.

Toen onverwachts de bal los vrij kwam achter de goal-lijn van Alkmaar was de tegenpartij er als eerste bij en scoorde. Even later kwam daar uit een strafschop nog een derde try bij (0-19), maar ook deze conversie lukte niet. Vervolgens pleegde Zaandam een onverwachtse interceptie voor een geconverteerde try.

Toen kwam Alkmaar met serie goede aanvallen en moest Zaandijk aan de noodrem trekken. De strafschop werd uitgeschoten voor een uit-bal, die Alkmaar veroverde om de laatste meters alsnog te overbruggen. Een klein foutje leverde Zaandam een scrum op, maar Alkmaar pakte de bal weer op en wist uiteindelijk met veel moeite te scoren. Echter werd ondertussen een fout gemaakt en zo werd de try afgekeurd.

In de tweede helft pakte Zaandijk zijn sterke spel voort. Een Alkmaarse tackle ging net niet helemaal goed en daar was de vijfde try, plus conversie. Na een serie goede aanvallen lukt het Alkmaar opnieuw niet de goal-lijn echt te bereiken. Totdat Marschiano Bruns uit een strafschop werd aangespeeld en met brute kracht de lijn over kwam. David Dekker trapte daarna de conversie niet tussen de palen, waardoor het 5-40 bleef. Alkmaar wilde nu doorzette en dat leek even te lukken, maar Zaandijk nam de aanval weer over voor opnieuw een try zonder succesvolle conversie.

In de slotfase werd Alkmaar nogmaals net voor de eindstreep onderschept en en liep Zaandam met twee try's uit tot uiteindelijk 5-59.

De Alkmaarse RUFC Heren 1. Zonder punten staat het team laatste in de 2e Klasse Noord. De nummers 9 t/m 11 verloren ook de laatste twee partijen, maar de rest verdwijnt langzaam uit bereik.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl