Streekstad Centraal

Voor Anita Disseldorp begon haar MamaCafé-avontuur met een oproepje via Facebook. Er werden moeders gezocht om het café nieuw leven te blazen. Net verhuisd naar Heerhugowaard en moeder van een peuter, leek het haar een goeie zet om sociale contacten op te doen. "Het MamaCafé stond eigenlijk een beetje stil. Ik woon hier nog niet zo lang, en vond het wel leuk om nieuwe mensen te leren kennen," vertelt Anita.

Dat gold ook voor Marian Pols. Zij reageerde ook op de oproep, en gedrieën, samen met Kim Dijkstra die de oproep plaatste, staken ze de koppen bij elkaar. Ze kenden elkaar niet, maar er was meteen een klik. En volgens het drietal is er ook behoefte aan een plek als het MamaCafé. "Als je net moeder bent en je weet het allemaal nog niet, dan is het toch leuk als je zoiets hebt," zegt Anita. Dat geldt overigens ook voor vaders, die zijn net zo welkom in het MamaCafé.

De drie moeders gingen voortvarend aan de slag. Een nieuwe locatie werd gevonden, een Facebookpagina werd opgericht en foldertjes werden verspreid. Om de kosten laag te kunnen houden benaderden ze Gemeente Heerhugowaard. "Nou, heel brutaal hebben wij een formulier ingevuld van gemeente Heerhugowaard en gevraagd of wij een klein budget konden krijgen voor flyers en gratis limonade voor de kids." En dat kregen ze. Nu kan het MamaCafé twee kopjes koffie of thee aan de ouders bieden voor 1,50 euro.

Sinds september is het MamaCafé weer twee keer per maand open.  Niet meer bij Tante Truus, waar het ooit begon, maar bij Brasserie de Zon in de Stad van de Zon. Een mooie plek, waar de kinderen onbekommerd kunnen spelen en moeders samenkomen om te praten over alles wat met kinderen, ouderschap en opvoeding te maken heeft.

Het eerstvolgende MamaCafé is op maandag 28 oktober van 10:00 tot 11:30 uur. Iedereen met kleine kinderen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. Brasserie De Zon is te vinden aan Brandpunt 1 in Heerhugowaard. Kijk voor meer data en informatie op de Facebookpagina MamaCafé Heerhugowaard. (Foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl