HALstad Centraal

Vrijdag 27 september presenteert Project Geestdrift, in samenwerking met Karavaan, de muziektheatervoorstelling Shostakovitsj in de Doopsgezinde kerk in De Rijp. De door de wol geverfde theatermaker Dic van Duin en acteur en muzikant Jacob de Groot vertellen het levensverhaal van Dimitri Shostakovitsj.

De in Sint Petersburg geboren componist stond bekend om zijn experimentele werken, maar Joseph Stalin had er niets mee. Tijdens 'zuiveringen' in 1936 werd de alom bewonderde componist tot volksvijand verklaard.  Voor hem begon een bestaan met angst, verloochenen van principes en werk, en het verlies van vrienden. Shostakovitsj is een voorstelling over de keuze tussen leven en sterven, over persoonlijke en artistieke integriteit. Over hoe lastig het is om laf te zijn.

De voorstelling begint om 20:00 uur en wordt gecombineerd met een contextprogramma, waarin ontmoeting, inspiratie en verdieping centraal staan. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te bestellen via projectgeestdrift.nl.  (foto: Deutsche Fotothek / Roger & Renate Rössing)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl