HALstad Centraal

Omdat leven in vrijheid en in vrede niet altijd zo vanzelfsprekend is, draait tijdens de Nationale week van de Vrede, van 20 tot en met 29 september, alles om het thema 'Vrede verbindt over grenzen'.

Het is de tweede keer dat de Vredesweek in Alkmaar georganiseerd wordt. Burgemeester Piet Bruinooge vindt het een belangrijk initiatief en is als 'Mayor for Peace' betrokken bij de Ambassade voor Vrede. "Een goed initiatief, dat bijdraagt aan de vrede in onze eigen omgeving. In Alkmaar, in de wijk, straat en zelfs in uw huis. Want vrede begint bij jezelf en gaat over respect en betrokkenheid en vraagt elke dag opnieuw inzet van ons allen" schrijft de 'Mayor for Peace'.

Op meerdere locaties in Alkmaar heeft de Ambassade van Vrede, vorig jaar opgericht door PAX en De Ark (Alkmaarse Raad van kerken), een divers programma samengesteld met verschillende activiteiten waarbij wederzijds respect en betrokkenheid centraal staan.

Van sacraal dansen tot de theatervoorstelling "George en Eran worden racisten", van dialogen 'over grenzen' tot een Nepalees familiedrama op het witte doek. Tijdens de Vredesweek bieden kerken en genootschappen zondagsdiensten rondom het thema Vrede.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma hier. (Foto: theatermakers George en Eran)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl