HALstad Centraal

De atletiekjeugd uit Heerhugowaard heeft goed gepresteerd op de Nationale D Spelen in het Amsterdams Olympisch Stadion. Lana Broers maakte haar favorietenrol weer waar op de 60m horden voor meisjes D 2e-jaars en behaalde ook nog eens zilver in de finale 150m sprint. Manon Hoedjes viel net buiten de medailles bij het discuswerpen, maar pakte daarna wel mooi zilver bij het kogelstoten.

Lana was erg onzeker over 'haar' onderdeel, ze had zich tijdens een recente training een paar keer flink gestoten. Dat was voor het getrainde oog ook goed te zien in de series. Ook toen deze overgelopen moest worden vanwege falende tijdwaarneming liep ze ontwijkend. Maar in de finale was het 13-jarige talent weer scherp en won eenvoudig met 9,51s, een benadering van haar persoonlijk record.

In de 150m series verpulverde Lana haar wat gedateerde record. Met 19,90s plaatste ze zich comfortabel voor de finale. In die finale werd ze knap tweede een oppermachtige Groningse.

Manon Hoedjes kon letterlijk haar draai niet goed vinden bij het discuswerpen, maar kwam uiteindelijk toch nog tot een goede 28,42m. Helaas eindigde ze daarmee net naast het podium. Ook met de 2kg kogel wilde het eerst niet goed lukken, maar daarna kwam ze steeds beter in de wedstrijd. Met een verste stoot van 13,01m benaderde ze haar record en werd tweede.

Meike Rozemeijer nam deel aan de 1000m in de B-race. Na een voorzichtige start kwam liep ze steeds verder naar voren en finishte uiteindelijk als tweede in een tijd van 3:22,58 min. Overall eindigde ze met die tijd op een nette negende plaats.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl