HALstad Centraal
00:00
55
00:00

Normaal gesproken is fietsen in de Alkmaarse Langestraat ten strengste verboden, maar de komende dagen is de winkelstraat het terrein van de renners van het EK Wielrennen. Het levert in ieder geval bijzondere beelden op van renners die door de straat rijden. Vrijdagochtend was het ook nog eens glibberen over de straatstenen en niet alle jongedames bleven daarbij overeind.

"In de Langestraat wordt gewoonlijk geflaneerd, maar nu gekoerst", omschrijft burgemeester Piet Bruinooge de situatie. "Het is fantastisch om te zien." Hij en sportwethouder Pieter Dijkman had een paar minuutjes de tijd om de renners die langs het historische stadhuis rijden met eigen ogen te zien. Daarna moesten ze snel door naar de traditionele opening van de kaasmarkt.

De renners rijden de komende dagen meerdere rondjes kriskras door de stad. Vanaf de start op de Kanaalkade fietsen ze via de singels rondom de binnenstad, en dan bij het Ritsevoort het centrum in, om de Grote Kerk heen en via de Langestraat, de Laat en Bierkade richting Oudorp - met daar de kasseien van de Munnikenweg - en dan weer naar de Kanaalkade.

Vandaag is het de beurt aan junioren en beloften. Zaterdag rijden de vrouwen elite-rijders hun wegwedstrijd. Zondag verschijnen de elite-mannen aan de start.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl