HALstad Centraal

Ellen van Dijk is op de tweede dag van het EK Wielrennen in Alkmaar  kampioene tijdrijden geworden. Het was alweer haar vierde EK-goud op rij. Een dolblije Lucinda Brand eindigde als derde. Met drie keer goud, een zilveren en een twee keer brons doet Team NL het tot nu toe uitstekend. Lisa Klein uit Duitsland legde beslag op de tweede plek.

Ondanks dat Van Dijk favoriet was, voelde ze spanning. Temeer omdat ze bij veel tijdritten last kreeg van haar rug. "Ik heb er over gedacht om misschien het seizoen voortijdig te beëindigen. Maar deze race geeft mij genoeg moed om weer met ambitie naar het WK toe te werken. Hier put ik hoop uit."

"Het was een zwaar parcours", blikt de winnares terug, "maar een vlak traject met een beetje wind is mij wel op het lijf geschreven. Ik denk dat dit wel een heel bijzondere titel voor me is, niet alleen vanwege de rugklachten, maar ook omdat het in eigen land is."

Lucinda Brand was heel blij met brons: "Ik wist dat het erin moest zitten, maar ben wel heel blij dat het niet net een vierde plek werd. Ook voor mij is het toch speciaal om een medaille te winnen in eigen land. Maar het is ook mooi dat Ellen hier de titel wint, want zo verdient Nederland een vierde plek op het WK in Yorkshire, die ik wellicht kan invullen. We hebben zo'n sterk land, met ook nog eens wereldkampioene Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen op dit onderdeel, dat ik daar van afhankelijk ben."

Bij de vrouwen-beloften veroverde Hannah Ludwig de Europese titel tijdrijden. Ze behaalde het eerste goud voor Duitsland. Ludwig was vorig jaar nog junior en verraste zichzelf met een afgetekende zege. Maria Novolodskaya uit Rusland werd tweede op 38 sec., de Italiaanse Elena Pirrone derde op 40 sec.. Maaike Boogaard werd negende op 1:06 min.. Yara Kastelijn viel ziek uit.

Bij de mannen-beloften gingen goud en zilver naar Denemarken. Wellicht verrassend moest wereldkampioen Mikkel Bjerg zijn landgenoot Johan Price-Pejtersen voor zich dulden. Stefan Bissegger uit Zwitserland haalde brons. Twee Nederlanders gingen van start. Daan Hoole eindigde als zesde, Wessel Krul als achttiende. (foto: Wikipedia / Cs-wolves)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl