HALstad Centraal

Onder leiding van pitcher Yala Zwakman uit Alkmaar won het Nederlandse Koninkrijksteam opnieuw het EK Softbal voor speelsters onder 16 jaar. De 2-0 zege in de finale leverde de tweede titel op rij op en de vierde totaal. Alkmaar was goed vertegenwoordigd; ook Yala's oude teamgenootje Tenley Boersma was van de partij. En dan was er nog Sanne van der Putten van The Herons in Heerhugowaard.

Nederland won in Kroatische hoofdstad Zagreb acht van de negen wedstrijden. Alleen Oekraïne was vrijdag met 6-7 verrassend te sterk, maar Oranje had zich toen al geplaatst. Wel jammer dat daarmee een 'winning streak' bleef steken op tien overwinningen op een EK U16.

In finale kwam Oranje uit tegen Italië, in de voorronden al opgerold met 6-1. Terwijl Alcmaria pitcher Yala de Italianen keer op keer terugstuurde naar de dug-out,  kon Nederland met een driehonkslag in de derde inning op 2-0 voorsprong komen. Dat bleek uiteindelijk voldoende. Yala en haar aflossers gaven de hele wedstrijd slechts één keer een (twee)honkslag weg. Dat leverde de Yala het van alle EK-speelsters laagste gemiddelde op van slechts 0.45 punten. (foto: Grega Valancic / Facebook Princ Softball)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl