HALstad Centraal

Gemeente Alkmaar stopt per 1 september met subsidie voor het Slimste Huis aan de Noorderkade. Dit blijkt uit een memo die Belangen Alkmaarse Samenleving ontving van het college aan de hand van schriftelijke vragen. De gemeente blijft het Slimste Huis wel ondersteunen, alleen niet meer met geld.

Het Slimste Huis biedt advies, met name voor mensen met een beperking, om comfortabel te kunnen wonen. Bijvoorbeeld met domotica, slimme technologie voor in huis. Er zijn soms ook bijeenkomsten over zorgbehoefte en woninginrichting. Maar het aantal bezoekers was nooit erg hoog. De huur wel: 10.000 euro per maand.

"Een gigantisch bedrag dat veel te hoog was in relatie tot het werkelijke aantal bezoekers", stelt BAS. "Bovendien kon het college ook nooit aangeven wat nu de praktische waarde was van dit initiatief." De Alkmaarse coalitie die in 2018 ontstond vond het Slimste Huis ook te duur en uitte in het coalitieakkoord de wens tot beëindiging van de financiering. Dat gebeurt dus per 1 september.

Het Slimste Huis zal overigens blijven bestaan als kenniscentrum. Daarvoor wordt met het ROC Horizon College en enkele andere partijen samenwerking gezocht. De ledenvereniging heeft inmiddels een akkoord bereikt met de verhuurder. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl