HALstad Centraal

Sinds 10 juli wordt weer een reeks Zomeravondconcerten in de Grote Kerk van Alkmaar gehouden. Tot 11 september vinden ze op woensdagavonden plaats vanaf 20:15 uur. Op 31 juli is de beurt aan Kees van Eersel om beide orgels te spelen.

Op het Van Covelens speelt Van Eersel (1944) een improvisatie 'Dansen in oude stijl'. Daarna schuift hij aan achter het Van Hagerbeer/Schnitger voor stukken van onder andere van Buxtehude, Langlais, Stam, Verwoerd, en eigen stukken en improvisatie. Na de pauze gaat hij verder met een aantal werken van J.S. Bach.

Kees van Eersel volgde diverse vakopleidingen in Rotterdam, Utrecht, Parijs en Amersfoort, en behaalde vele prijzen, ook op internationale concoursen. Vanaf december 1974 tot aan zijn pensioen in 2009 was hij cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes waar hij de Maria Magdalencantorij oprichtte. Tevens was hij dirigent van het door hem opgerichte Zeeuws Vocaal Ensemble, een kamerkoor waarvoor hij vele composities schreef. Van Eersel is ook beiaard. Meer op keesvaneersel.nl.

Toegang voor een Zomeravondconcert kost 8,50 euro. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Bij online aankoop krijg je vier concerten voor de prijs van drie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl