HALstad Centraal

Vrijdag hebben Alkmaars wethouder Pieter Dijkman en KPN-regiodirecteur Willem Offerhaus een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Alkmaar centrum en zuid. Dijkman gaf tevens het officiële startsein door symbolisch de eerste schop in de grond te zetten.

“We gebruiken het internet steeds vaker voor steeds uitgebreidere en slimmere toepassingen, zoals zorg op afstand en het streamen van films. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat inwoners van Alkmaar centrum en zuid met het glasvezelnetwerk straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst. Maar voordat het zover is, vinden er nog wel de nodige werkzaamheden plaats”, aldus wethouder Dijkman.

Voordat de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners hierover tijdig. Het netwerk wordt straat voor straat aangelegd. Dat duurt in principe niet langer dan drie dagen.

Inwoners kunnen voor vragen over glasvezel elke donderdag van 12:00 tot 20:00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt, te vinden in Café con Libros in bibliotheek Alkmaar centrum. Inwoners kunnen de postcodecheck doen op kpnnetwerk.nl en zich aanmelden voor updates.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl