Streekstad Centraal

Het Amsterdams gerechtshof heeft de Alkmaarder B.M. in een hoger beroep eveneens schuldig verklaard aan poging tot doodslag. Dit meldt het NHD. De 21-jarige "kopschopper" is veroordeeld tot 270 dagen gevangenisstraf, waarvan 269 dagen voorwaardelijk, plus 240 uur werkstraf. Dat is ruim minder dan de originele straf van een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

M. werd ervan beschuldigd dat hij op 9 oktober 2016 een cafébezoeker die een broodje ging halen twee keer tegen het hoofd schopte terwijl deze al op de grond lag. De ruzie met gewelddadige afloop vond plaats op de Gedempte Nieuwesloot.

M.'s raadsman pleitte voor vrijspraak, omdat zijn cliënt onherkenbaar zou zijn op camerabeelden van het incident. Hiervoor zou de kwaliteit te slecht zijn. Het hof vond echter dat de Alkmaarder herkenbaar in beeld is en duidelijk is welke kleur kleding hij draagt.

De veroordeelde had een celstraf van een jaar gekregen, waarvan vier maanden voorwaardelijk. In het hoger beroep eiste de advocaat-generaal dezelfde straf. Het gerechtshof toonde zich echter coulant, aangezien M. kon aantonen dat hij zijn leven sinds het incident gebeterd heeft, met onder andere een vaste baan, een nieuwe woning en een relatie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl