Streekstad Centraal

Meer dan 70 inwoners van Heerhugowaard en Langedijk hebben zich ingeschreven voor de cursus Politiek Actief. Dit terwijl er maar 15 plekken per gemeente beschikbaar zijn. De gratis cursus start na de zomer en wordt gehouden door beide gemeenten in samenwerking met ProDemos. Bewoners die zich hebben aangemeld ontvangen binnenkort bericht of ze zijn geselecteerd voor de cursus.

Zoals vooraf was aangegeven, krijgen jongeren voorrang. Daarmee is nog ongeveer de helft van de totaal 30 plekken over. Deze zullen worden vergeven aan jongvolwassenen en de gelukkigen die middels loting toegang krijgen.

De deelnemers wonen vijf avondbijeenkomsten bij, waarin zij kennis opdoen over de (lokale) democratie en het gemeentebestuur. Ze ontmoeten lokale politici, krijgen training in debatteren en wonen een raadsvergadering bij. De gemeenten hopen dat de cursus deelnemers inspireert om actief te worden in de lokale politiek, bijvoorbeeld als raadslid of commissielid.

Meer informatie over de cursus is te vinden op de bestuurspagina van gemeente Langedijk en op de website van gemeente Heerhugowaard.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl