Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

"Het college wil ervoor gaan" zegt Hans van de Leygraaf enthousiast over zijn plan Tuinen van Holland tegen mediapartner NH Nieuws. In eerste instantie worden het Bolwerk en het Victoriepark aangepakt. Door de aantrekkingskracht van de parken te vergroten wordt de binnenstad levendig gehouden, is de gedachte.

De parken worden niet alleen verrijkt met bloemen maar ook met verbeterde zichtlijnen, kunst en verlichting. Het groen wordt doorgetrokken naar de binnenstad en de biodiversiteit vergroot. Uiteindelijk, in 2030, zal de hele stad meer gevarieerd groen krijgen. "Een geweldig resultaat."

Twee jaar geleden presenteerde Van de Leygraaf zijn plan Tuinen van Holland dat nu door het college omarmd wordt. "Men dacht twee jaar geleden dat we een tweede keukenhof wilde maken, maar dat was niet de bedoeling. Dat moest ik wel even rechtzetten. Het moet echt wel een park zijn, met bloemen".

Woensdagmiddag werden zeven concrete plannen gepresenteerd, die voortvloeien uit de petitie Alkmaar aan zet. De plannen, ontwikkeld door ondernemers, bewoners en gemeente werden gepresenteerd in het voormalige V&D-pand. Alle plannen hebben het doel om de stad aantrekkelijker te maken voor bewoners, toeristen en ondernemers.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl