HALstad Centraal
00:00
55
00:00

Ondernemers, bewoners en de gemeente hebben woensdagmiddag zeven plannen gepresenteerd om Alkmaar voort te stuwen in de vaart der volkeren. De ideeën zijn bedacht door ondernemers en omarmd door het college. "Het is niet het verhaal dat de overheid een plan heeft en de samenleving er wat van moet vinden", zegt burgemeester Bruinooge tegen mediapartner NH Nieuws, "maar dat je het samen doet."

De ondernemers zijn vorig jaar zelf naar de gemeente gestapt om hun plannen voor Alkmaar uit de doeken te doen als reactie op het niet-concrete coalitieakkoord. Ze kwamen met de petitie 'Alkmaarders aan zet'. Het college is er daarna mee aan de gang gegaan. "Wij waren zeer verheugd door dit initiatief en nemen de zeven plannen en de initiatiefnemers buitengewoon serieus", aldus het college.

Met het zevenpuntenplan wordt de stad toekomstbestendiger voor bezoekers, ondernemers en inwoners. "We hebben het over onder andere het winkelgebied zo aantrekkelijk mogelijk maken en de stad zo goed mogelijk verkopen" zegt de burgemeester. "Het grote voordeel is dat we het met elkaar eens zijn."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl