HALstad Centraal

Bewoners van de Bannewaard stappen naar de rechter omdat de parkeervergunningproef vorig jaar niet goed uitgevoerd is. Gemeente Alkmaar had de Bannewaard, Bregwaard en de Broekerwaard niet over één kam mogen scheren bij de proef met vergunningparkeren, stelt de commissie bezwaarschriften.

De proef had volgens de commissie per straat bekeken moeten worden. Toch blijft de gemeente bij het standpunt dat de proef goed uitgevoerd is. Dat meldt het NHD.

Bewoners in de Bannewaard willen niets liever dan een parkeervergunning op hun auto. De parkeervakken worden massaal bezet gehouden door parkeertoeristen. Na lang aandringen startte vorig jaar in de drie B-waarden een proef met het vergunningparkeren.

De gemeente koos er toen voor om de proef niet alleen in de Bannewaard te draaien, maar ook in de Bregwaard en Broekerwaard. Beperken tot alleen de Bannewaard zou het parkeerprobleem verschuiven naar de naastgelegen straten. In de Bannewaard keerde de rust terug, de parkeertoeristen bleven weg en bewoners konden weer normaal parkeren.

In de andere twee straten werd de proef meer als gedoe beschouwd, vooral als er bezoekerspassen geritseld moesten worden voor bezoek. Daarbij speelt hier het probleem van parkeertoeristen niet, de Bregwaard en Broekerwaard liggen iets verder af van de stad.

Bij de evaluatie wogen de meningen van de bewoners van alledrie de straten even zwaar. Het eindresultaat was dat de meerderheid tegen de invoer van het parkeervergunningenbeleid was. De parkeermeters en bebording werden weer opgehaald en de Bannewaard-bewoners waren weer terug bij af. Maar ze laten het er niet bij zitten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl