HALstad Centraal

Op twintig schoolpleinen in Alkmaar heeft Natuurgids Alkmaar gratis bijenhotels afgeleverd. De houten nestkasten met gangetjes bieden schuil- en nestgelegenheid, ook voor in de winter. De wilde bij wordt wereldwijd met uitsterven bedreigd terwijl ze heel belangrijk zijn voor voedsel, omdat ze bloemen en planten helpen bestuiven. Doel is om kinderen kennis te laten maken met bijen en hun leven.

De bijenhotels hebben doorzichtige buisjes voor metselbijen om zich in te metselen. Ze zijn te bekijken van achter een doorzichtig plaatje aan de zijkant van de kast. De bijen zijn volgens Natuurgids Alkmaar zeer vriendelijk en hebben een hele kleine angel, die niet door de huid komt. Het bijenhotel voor b.s. De Kennemerpoort is enthousiast ontvangen door leerkracht Marianne Ottervanger en de kinderen.

De scholen krijgen ook biologische bloemzaadjes (bijenmengsel) om op het schoolplein te zaaien. Natuurgids Alkmaar biedt ook gastlessen aan van bijenspecialist en natuurdocent Ynske Hoekstra, verbonden aan MEC Alkmaar Natuuronderwijs. Deze gastles is mogelijk gemaakt door gemeente Alkmaar.

De Provincie maakt de plaatsing van de bijenhotels financieel mogelijk door het initiatiefvoorstel ‘groen doet kinderen goed’ van de Partij voor de Dieren uit te voeren. In totaal komen er 200 bijenhotels. Stichting Bijenvrienden is initiatiefnemer van de Noord-Hollandse actie. (foto aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl