Zaterdag 8 en zondag 9 juni organiseert Holland Schermen het NK Schermen voor jeugd op de thuisbasis in het Alkmaarse sportcomplex De Meent Bauerfeind. Met 340 jongeren tussen de 9 en 20 jaar oud is dit het grootste schermtoernooi van het land. Onder hen bevinden zich toppers die aan EK’s en WK’s meedoen. Er wordt gestreden met de sabel, de degen en de floret. Publiek is van harte welkom en heeft gratis toegang. Er zijn ook vrij toegankelijke workshops schermen.

Schermen is een klassieke Olympische sport, die futuristisch oogt door de witte kleding, de zilveren lopers en de onnavolgbaar snelle bewegingen. Actie en reactie, tactiek en snelheid. Een schermduel lijkt chaotisch voor het ongetrainde oog, maar de sport kent strenge regels. Op beide dagen zijn tussen 14:00 en 15:00 uur gratis workshops in de centrale hal van De Meent.

Het NK jeugd vindt zowel zaterdag als zondag plaats tussen 9:00 en 16:30 uur. De finales zijn tussen 12:00 en 16:00 uur. Meer informatie op njkschermen.nl en hollandschermen.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl