HALstad Centraal

De raad van toezicht heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2018 van de Noordwest Ziekenhuisgroep goedgekeurd. Het NWZ noteert een plus van 11,8 miljoen euro. Dat is ongeveer 2,5 procent op de jaarrekening. Bovendien gaven patiënten een rapportcijfer van 8,4.

"Vorig jaar zijn veel mooie zaken gerealiseerd waarbij ook een fors beroep is gedaan op medewerkers en artsen naast de reguliere werkzaamheden", laat de raad via een persbericht weten. "Ondanks die extra werkzaamheden is de waardering door de patiënten onverminderd hoog. De raad spreekt zijn bijzondere waardering uit aan alle medewerkers en artsen die dag in, dag uit klaar staan voor Noordwest en de inwoners van Noord-Holland Noord."

De belangrijkste hoogtepunten zijn samengebracht in een online jaaroverzicht. Naast de financiële plus en het rapportcijfer wordt prominent aangegeven dat er in 2018 liefst 300 lopende wetenschappelijke onderzoeken waren en dat HiX, het nieuwe elektronisch patiëntendossier werd opgestart. Natuurlijk wordt ook de vernieuwbouw van het Alkmaarse ziekenhuis genoemd.

"Noordwest moet de komende jaren blijven sparen om haar ambities op het gebied van bouw en ICT waar te kunnen maken. Investeringen die noodzakelijk zijn om de goede patiëntenzorg te kunnen blijven waarborgen", is te lezen in het jaaroverzicht. "Gezien het hoofdlijnenakkoord waarin is afgesproken dat de uitgaven aan ziekenhuiszorg op landelijk niveau niet stijgen, liggen er genoeg uitdagingen om positief rendement vast te houden."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl