Streekstad Centraal

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het gaat vooral om plezier, maar natuurlijk wordt er ook om de winst gestreden. Teams van 237 middelbare scholen hebben zich geplaatst voor de landelijke finale, waaronder teams van het Dalton College en het Jan Arentsz in Alkmaar, en het Jan Arentsz in Zuid-Scharwoude. De regio is sowieso goed vertegenwoordigd; ook teams van PCC Bergen en de Berger Scholengemeenschap plaatsten zich.

Na de regiofinales, gaan ruim 6.000 scholieren vrijdag 7 juni in teamverband proberen nationaal schoolkampioen te worden tijdens de alweer 17e editie van ‘Olympic Moves - The School Final’, die dit jaar voor de tweede keer op Papendal plaatsvindt. De finale is de hele dag live volgen via Olympic Moves Radio en verbonden social media kanalen.

Tijdens Olympic Moves komen leerlingen uit in zestien sporten: atletiek, badminton, handbal, hockey, korfbal, softbal, streetball, tennis, veldloop, (zaal)voetbal, volleybal en ook de niet alledaagse sporten ultimate frisbee, floorball, mini trampoline en streetdance. Ook zijn er leerlingen betrokken bij de organisatie, bijvoorbeeld als jurylid, social media reporter of radiomaker.

Olympic Moves is van groot belang voor de (school)sport in Nederland. Op de basisschool doet 80 procent aan sport, maar daarna zakt dat aandeel flink in.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl