HALstad Centraal

In 2019 bestaat Alkmaar Pride tien jaar. Reden voor extra feest, maar de organisatie benadrukt ook dat evenementen als deze nog steeds nodig zijn om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent en lief mag hebben wie je lief wil hebben.

Nog steeds is met betrekking tot acceptatie van LHBTQI-ers lokaal en wereldwijd veel om voor te vechten. Zo is het zelfmoordcijfer onder LHBTQI-jongeren vijf maal hoger, is homoseksualiteit in 74 landen nog strafbaar en werd in 2017 de Nashville Verklaring opgesteld door zeker 150 conservatieve leiders onder Amerikaanse christenen, waarvan gelijkgezinden in ons land rond de jaarwisseling een Nederlandse versie publiceerden.

Om de diverse kleuren van de Alkmaarse en regionale community zichtbaar te maken viert Alkmaar Pride van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei weer afwisselend en maatschappelijk programma. Het thema is 'Celebrate Pride!'.

Donderdagavond wordt de roze vierdaagse geopend met wethouder diversiteit Paul Verbruggen, tevens voorzitter van het COC Noord-Holland Noord. Bij het stadhuis wordt 's avonds de regenboogvlag uitgehangen en daarna volgt een programma met roze films, de meezing middag in café Bruintje, weerbaarheidstraining van Tijgertje i.s.m. Roze in Blauw in buurthuis De Eenhoorn, karaoke in café ‘t Hartje, bingo in café Sowieso, een drag queen contest in Spotlight, een roze tennis wedstrijd, een regenboog wandeling, roze shopping night door de hele stad en nog veel meer. De vele activiteiten zijn bijna allemaal gratis toegankelijk.

Zaterdag 25 mei is het hoogtepunt van de Alkmaar Pride, de grachtenparade, en aansluitend wordt een groots feest op het Waagplein gehouden met onder meer Lady L.A. Bella, Roy Donders, Samantha Steenwijk.

Voor meer informatie, ga naar alkmaarpride.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl