HALstad Centraal

De junioren van de Alkmaarse rugbyclub zijn zaterdag, op eigen veld, tijdens een zinderende finale kampioen van Nederland geworden tegen Gouda. De kampioen van de zuidelijke competitie voor colts (onder 18 jaar) verloor van Alkmaar, de ongeslagen noordelijke kampioen, met een score van 50-33.

Voor ogen van een grote schare aan Alkmaarse supporters ontvouwde een prachtige wedstrijd, met opvallend weinig overtredingen. Alkmaar en Gouda hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht, maar toen viel er ineens een gaatje in de hechte Alkmaarse verdediging, waar Gouda volop van profiteerde met een try plus bonustrap tussen de palen (0-7). Alkmaar was wakker. Aanvoerder Dennis Paauw nam zijn team bij de hand, brak zelf door en scoorde een try in de hoek. De moeilijke conversie van Jobbe Wijs ging naast, dus bleef het bij vijf punten (5-7). Even later scoorde Felix Peelen de tweede ongeconverteerde try (10-7). Alkmaar zat nu in een fijne flow en topscorer Maël Kramer legde twee keer de bal over de achterlijn. Beide try's werden geconverteerd (24-7). De zuidelijke kampioen toonde echter enorme veerkracht en scoorde voor rust ook nog twee keer.

Na de pauze nam Gouda de leiding over (24-26), maar Maël en kicker Felix counterden (31-26). De bezoekers konden vervolgens na een try de leiding niet opnieuw overnemen, omdat de conversie naast de palen ging (31-31). In een zeer spannend slot gaf de betere conditie van de Alkmaarse Colts de doorslag. Danny Duinmeijer kickte de bal slim naar voren, ving hem zelf en scoorde. Felix Peelen nam de volgende try voor zijn rekening en Maël Kramer leverde de genadeklap met zijn vierde try (50-31). Gouda scoorde wel nog een try voor 50-36, maar daarna werd afgefloten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl