HALstad Centraal

Ouderen die de oorlog meegemaakt hebben en daar veel over te vertellen hebben kunnen zich aanmelden bij de organisatie Inmijnbuurt voor een bijzonder project. Het project draait om de overdracht van persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de hedendaagse jeugd.

De organisatie is op zoek naar oudere Langedijkers die de Tweede Wereldoorlog in gemeente Langedijk hebben meegemaakt en hun verhaal aan de kinderen willen vertellen.

Kinderen van groep 7 en 8 van de J.D. van Arkelschool in Broek op Langedijk zijn sinds begin mei bezig met de gastlessen die door Inmijnbuurt verzorgd worden. De kinderen leren presentatie-, interview- en onderzoektechnieken en ze werken toe naar een gesprek met een oudere die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt.

De interviews worden begeleid door een journalist en een fotograaf, vastgelegd in woord en beeld en opgenomen in het archief op de website van Oorlog in mijn Buurt.

Enthousiaste kinderen kunnen na het project zich aanmelden als erfgoeddrager; dat betekent dat zij beloven het verhaal van de oudere door te vertellen zodat het niet verloren zal gaan.

Reageren kan per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar bellen met Agnes kan ook: 06 - 10 78 02 67. Meer informatie over het educatieve project is te vinden op oorloginmijnbuurt.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl