HALstad Centraal

Wie door de Terrastraat in Oudorp loopt kan nauwelijks bevatten dat er de nodige onrust in de straat heerst. Tenminste, in een gedeelte van de straat. Het onderwerp is de plaatsing van de 'Kliko's' die in een groot gedeelte van de straat keurig in een rij tegen de muur van de bij de huizen horende schuurtjes staan.

De bakken staan daardoor officieel op straat en daarmee op gemeentegrond. Een situatie die al zo'n jaar of tien gedoogd wordt en is ontstaan toen de groene bak naast de grijze bak werd geïntroduceerd. De huizen in de Terrastraat hebben namelijk geen 'achterom' waardoor de bakken niet op eigen grond en uit het zicht gezet kunnen worden. En zo keurig op een rij ziet het er eigenlijk netjes en strak uit, alsof het zo bedoeld is.

"Nou, dan moet je hier nog eens langslopen op donderdag of vrijdag", begint één van de buurtbewoners, "dan staan er de nodige bakken open en rollen de luiers er soms uit. Als je daar op moet uitkijken snap ik wel dat je er iets aan wilt doen." En dat is precies wat er gebeurd is, één van de bewoners heeft bij de gemeente aan de bel getrokken waardoor alle bakken voortaan op eigen grond, dus in de voortuin, neergezet moeten worden. Tot grote verontwaardiging van andere bewoners die de bak liever niet in de eigen voortuin zien.

"Er speelt natuurlijk veel meer want de betreffende bewoner én de bewoners van de bakken waar ze op uitkijkt wonen er al jaren en we hebben er nooit iets over gehoord, we wisten ook helemaal niet dat dit speelde tot er een brief op de mat viel. We dachten echt dat dit gewoon mocht", verteld een bewoner die in een ander deel van de straat woont. Een aantal van hen heeft nu een brief aan de gemeente gestuurd met het verzoek om de APV, de Algemeen Plaatselijke Verordening te wijzigen zodat de bakken kunnen blijven staan.

Een dergelijke wijziging wordt eerst door het college besproken en zal daarna ook nog door de gemeenteraad moeten worden goedgekeurd, dus een wijziging op korte termijn is onwaarschijnlijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl