HALstad Centraal

Nadat in maart Intertoys en Cool Cat al over de kop gingen, vroeg ook de Op = Op Voordeelshop faillissement aan. Ook in Alkmaar en Heerhugowaard zijn vestigingen. Er gloorde hoop toen ST.art Operations de winkelketen kocht, maar een curator meldde de Telegraaf dat de nieuwe eigenaar geen mogelijkheden ziet voor een doorstart onder eigen vleugels.

Het merendeel van de Op = Op Voordeelshops bleef open om de nog bestaande voorraden te verkopen. De mogelijkheid bestaat nog dat winkels worden doorverkocht. Meer dan duizend medewerkers zitten in grote onzekerheid; de opzegtermijn van hun dienstverband loopt tot 13 mei. Is hun winkel dan niet doorverkocht, zitten ze zonder baan.

ST.art Operations wordt volgens NU.nl ook wel gezien als een 'asset stripper', een bedrijf dat ondernemingen opkoopt om vervolgens gestript en opgesplitst (met veel winst) door te verkopen. Het bedrijf betaalde 5,4 miljoen euro voor Op=Op Voordeelshop. Dat bedrag wordt verdeeld tussen de failliete boedel en schuldeiser ING.

Twee jaar geleden nam de winkelketen nog 31 Blokkers over, met als doel door te groeien naar 300 winkels. Het was de (te) snelle groei die het bedrijf de das om deed. Op=Op Voordeelshop leed in 2016 3,8 miljoen euro verlies op een omzet van 62,6 miljoen en in 2017 een verlies van 8,3 miljoen op 68,8 miljoen omzet. Het concern had 465.759 euro tegoed van onder meer franchisenemers maar had dus aan ING ook nog zeker één grote schuldeiser. (foto: Facebook / Op = Op Voordeelshop)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl