HALstad Centraal

Merrie Femke Schermer en ruiter Rob de Vlieger hebben maandag de Megasprint op Drafcentrum Alkmaar gewonnen. Het was alweer de derde keer op rij dat de merrie van Joop Dalm de koers over 700 meter won. Bronco Boko met ruiter Tom Kooyman eindigden net als vorig jaar als tweede.

De Vlieger kon dezelfde tactiek gebruiken als zijn voorgangers John de Leeuw (2017) en Thomas Bos (2018). In de sterkste serie ging hij met Femke relatief rustig van start en schoof daarna langzaam naar voren. De twee plaatsten zich eenvoudig voor de tweede omloop, waarin Femke Schermer niet voluit hoefde en genoegen nam met een tweede plaats achter Bronco Boko.

In de halve finale trof de favoriet de sterke merrie Fleur Swagerman. Opnieuw zette De Vlieger een inhaalrace op, die hij met Femke uiteindelijk won. In de finale een vergelijkbaar beeld, met een spectaculaire ontknoping waarin Bronco Boko op het laatste rechte stuk werd verschalkt. Fleur Swagerman greep het brons, voor Contador en Manon Pools.

De Megasprint was het hoogtepunt van de Kortebaandag, die tevens in het teken stond van de Super Vrienden-actie, waarmee iedereen voor eenmalig 121 euro het hele jaar eigenaar kan zijn van de kortebaner Emi van Jip en bij voldoende aanmeldingen ook Gaya Vip.

Zuur voor drafliefhebbers is dat de succesvolle Kortebaandag nauwelijks voorbij was, toen Drafcentrum Alkmaar op slot moest. Zeker tot het najaar zijn er geen activiteiten, vanwege een hoger beroep rond het voormalige Hilversumse drafcentrum, waar het lot van de Alkmaarse baan financieel aan verbonden is.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl