HALstad Centraal

De Alkmaarse drafbaan sluit per direct haar deuren na een verloren rechtszaak. Zeker tot het najaar vinden er geen activiteiten meer plaats en zijn alle geplande evenementen geannuleerd, zo meldt het NHD.

De rechtszaak heeft te maken met de sluiting en verkoop van de drafbaan in Hilversum in 1997. De gemeente Hilversum verkocht de grond toentertijd aan Nike, die op het terrein haar Europese hoofdkantoor gebouwd heeft. Het geld wat na deze verkoop binnen kwam, moest geïnvesteerd worden. De drafbaan in Alkmaar is afhankelijk van dit bedrag.

De rechtszaak over deze investering werd in eerste instantie gewonnen, maar is vorige week in hoger beroep verloren door het bestuur van de drafbaan, dat nu een flink geldbedrag moet betalen. Mark de Zoete, die zich namens de drafbaan ontfermt over deze zaak: "Zover wij het kunnen zien, zijn er voldoende redenen om in cassatie te gaan, maar omdat het vonnis direct uitvoerbaar is, moet er meteen betaald worden."

Op 6 oktober staat de jaarlijkse 4,5 kilometer van Alkmaar in de agenda. De drafbaan hoopt deze wel door te kunnen laten gaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl