HALstad Centraal

Op 18 november wordt voor de tweede keer in Alkmaar de Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt. Schrijvers die nog geen vaste plek hebben verworven in de media en nog niet eerder een essay in boekvorm hebben uitgebracht, kunnen meedingen naar het prijzengeld van 7.500 euro.

Deelnemers krijgen de vrije keus in onderwerp en aanpak van hun essay. Voorwaarde is wel dat het geen scriptie, wetenschappelijk onderzoek of verhalend proza is. Daarnaast mag het essay niet meer dan 3.000 woorden bevatten en moet het onder eigen naam in het Nederlands geschreven zijn.
De prijs is een initiatief van erven van Joost Zwagerman, samen met de Van Bijleveltstichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Inzenden kan tot en met 31 juli als word-document of pdf naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Belangrijk: zet uw eigen naam in de bestandsnaam én in het document zelf. Een vierkoppige jury nomineert zes essays nomineert voor de hoofdprijs. Zes weken voor de uitreiking worden deze online gepubliceerd op de website van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl