HALstad Centraal

De laatste wedstrijd van het seizoen tussen De Futen H1 en DAW H1 eindigde in een 15-4 overwinning voor de ploeg uit Amstelveen. De Alkmaarders moesten het doen zonder topscorer Daan Happe en coach Rick Bellekom, wat in de eerste periode al te merken was, toen DAW al tegen een 4-0 achterstand aankeek.

De DAW-spelers konden geen grip krijgen op de sterke aanvallers van de Futen, en slaagden er niet in om de keeper van de tegenstander te passeren. Met 4-0 begonnen de teams aan het tweede kwart, waarin DAW dankzij een benutte strafworp door Arjan Baron het eerste doelpunt scoorde. Dankzij een beweeglijke aanval wist DAW nogmaals te scoren, maar De Futen deden dit drie keer, zodat de ruststand op 7-2 uitkwam.

Door de wisseling van speelhelft ondervond DAW hinder van een laagstaande, felle zon bij het verdedigen en de ploeg uit Amstelveen kon hierdoor zijn voorsprong met vier doelpunten verruimen. Ook het begin van de vierde en laatste periode was in het voordeel van de thuisploeg. Halverwege het kwart scoorde DAW toch nog twee keer, maar de achterstand was niet meer goed te maken. De wedstrijd eindigde in 15-4.

DAW H1 eindigt hiermee op de achtste plaats, met 27 punten uit 22 wedstrijden. Dit was tevens de laatste wedstrijd van speler Dennis Oudhoff en coach Rick Bellekom, die hun carrière in het waterpolo niet zullen voortzetten. Volgend jaar wordt het eerste herenteam van DAW gecoacht door Rob van Hove en zullen er ook nieuwe spelers aanschuiven, als het team aan een nieuw seizoen in de 3e Bondsklasse begint.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl