Zondag werd het NK Bankdrukken gehouden bij TopFit te Geldrop, met in het deelnemersveld vier lifters van krachtsportvereniging S.S.S. Alkmaar. Goudhaantje Brenda van der Meulen was ook van de partij en won de titel in de 84+ kg klasse met een nieuw Nederlands record bankdrukken.

Brenda drukte een sterke wedstrijd, met nog een maand te gaan tot ze haar titel zal verdedigen tijdens het WK in Tokyo. De krachtpatser wacht in Japan een zeer sterk deelnemersveld, maar haar record van 215 kg biedt goede vooruitzichten. In het overall klassement, waarin lichaamsgewicht verrekend wordt, werd Brenda tweede.

In de 74+ kg klasse drukte clubgenoot Michiel van Son na een langdurige schouderblessure een solide wedstrijd en kwam tot 100 kg. In de 105+ kg klasse kende Jochem Schaap een goede wedstrijd en drukte 195 kg. Sven de Houting leek hem voorbij te streven, maar 200 kg bleek voor hem nét iets te zwaar, waardoor hij bleef steken op 185 kg. Alle drie de heren lifters eindigden net buiten de prijzen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl