HALstad Centraal

Organisator Anytime kan positief terugblikken op de Open Dag van de coffeeshops in Alkmaar. Alle vijf hadden de deuren opengezet voor iedereen die nieuwsgierig was naar wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt in een coffeeshop. En dat zorgde ervoor dat er nieuwe gezichten binnenkwamen want naast de gebruikelijke klanten kwamen her en der ook buurtbewoners en andere geïnteresseerden even aanwaaien.

Naast de medewerkers van de coffeeshops waren ook vertegenwoordigers van gemeente en politie aanwezig om vragen te beantwoorden over natuurlijk de producten, maar ook over zaken als overlast en veiligheid. Maar grote incidenten zijn er eigenlijk niet. Medewerkers van Anytime en De Brug geven wel aan dat er overlast is van klanten die hun auto fout parkeren.

Om te voorkomen dat er binnen vervelende situaties ontstaan, krijgen de coffeeshopmedewerkers iedere drie jaar training in omgaan met agressie en een cursus over hoe zij een goede gastheer of -vrouw kunnen zijn. Drie keer per jaar vindt overleg plaats tussen de shops en wijkagent Johan de Caluwe over nieuwe ontwikkelingen of over aanpak van overlast.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fotoserie die op onze Facebookpagina te zien is.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl