HALstad Centraal

De Achterdam een uurtje langer open op vrijdag en zaterdag leek OPA wel een goed idee, maar dit voorstel kreeg niet de goedkeuring van de gemeenteraad.

Burgemeester Bruinooge is waakzaam als het gaat om de Alkmaarse rosse buurt. Er heerst nu rust op de Achterdam en dat moet zo blijven. “Hoe klein de verruiming ook is, het geeft een verkeerd signaal af. ” Hiermee doelt hij op het strakke beleid dat de afgelopen jaren is ingezet, juist om misstanden te voorkomen.

Volgens OPA kleven er ook voordelen aan het verruimen van de openingstijden, zoals het terugbrengen van thuisprostitutie. Hierover denkt de burgemeester anders, het verband tussen thuiswerken en verruiming van openingstijden is niet aangetoond.

VVD stemde voor het amendement van OPA. Sekswerkers zijn zelfstandige ondernemers en verdienen wat de partij betreft ondersteuning. Groen Links is niet overtuigd van het amendement: "Verruiming draagt niet bij aan veiligheid van sekswerkers."

De vereniging van binnenstadbewoners 'Hart van Alkmaar' ziet al helemaal geen heil in uitbreiding van de openingstijden. Langer open tijdens de nachtelijke uren betekent meer klandizie en meer overlast op straat.

Op aangeven van SPA verzachtte OPA het uitbreidingsvoorstel nog door het amendement uit te breiden met een proefperiode dat na een half jaar geëvalueerd kan worden samen met de binnenstadbewoners. Dit mocht niet baten. Op vrijdag en zaterdag blijven de rode lampjes om 01.00 uur uitgaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl