HALstad Centraal

De Human Library is op zoek naar lokale 'levende boeken' die een bijzonder levensverhaal hebben, waarin buitensluiting, discriminatie, stigmatisering of vooroordelen een rol spelen of hebben gespeeld.

Geen boeken lezen maar mensen. En ontdekken dat vooroordelen gebaseerd op de buitenkant niet altijd klopt met de werkelijkheid. Bij de Human Library staan deze 'levende boeken' centraal.

Elk 'levend boek' krijgt een titel die aansluit bij het vooroordeel. Bezoekers van de bibliotheek in Heerhugowaard lenen het 'levende boek' voor 20 minuten. In die tijd komt er één op één een persoonlijke uitwisseling tot stand. Het levende boek wordt gedurende de dag begeleid door een eigen (vrijwillige) matchmaker, die ook de leners begeleidt.

Het 'boek' beslist op welke vragen wel of geen antwoord worden gegeven en hoe ver het gaat. Voorafgaand aan de Human Library doen levende boeken en vrijwilligers mee aan een training, waarin ze gesprekken oefenen en collega-boeken en matchmakers leren kennen.

Deelnemers zijn bij voorkeur woonachtig in de directe omgeving van Heerhugowaard en op zaterdag 15 juni van 11:00 – 18:00 uur beschikbaar. De training vindt plaats op maandagavond 3 juni van 19:30 – 22:00 uur. Elk potentieel boek krijgt eerst een intakegesprek, waarna gezamenlijk wordt besloten tot deelname.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 14 april aanmelden via een mail naar Kari Kremer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer informatie op deze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl