HALstad Centraal

Ashley van den Berg is zaterdag Nederlands kampioen doktersassistent geworden in de finale van Skills Heroes, de nationale mbo-vakwedstrijden die werden gehouden in Middelburg. In de halve finale op vrijdag was de 19-jarige Alkmaarse, die haar opleiding volgt aan het Horizon College Alkmaar en stage loopt bij de Bergense Huisartsen, volgens de vakjury ook al de beste.

"Omdat ik dagwinnaar was geworden gaf me dat een goed gevoel over mijn prestaties en was ik er helemaal klaar voor om de finale in te gaan", vertelt Ashley. Samen met zeven andere finalisten moest ze vier opdrachten doen: tien telefoongesprekken voeren om de urgentie van de klacht te bepalen, administratie uitvoeren, drie medisch technische handelingen verrichten en gesprekken houden met simulatiepatiënten, waarvan eentje in het Engels om het nog eens lastiger te maken.

"Het waren lastige casussen waar je goed je hoofd bij moest houden. Ik had me goed voorbereid, maar het was toch spannend omdat je niet precies weet wat je te wachten staat", licht de Alkmaarse toe. "De jury zit recht tegenover je en houdt alles goed in de gaten en er zit ook nog publiek mee te kijken, wat extra spanning met zich meebrengt". Ashley kwam ook glansrijk door de finale. "Het was supergaaf toen ik mijn naam zag staan bij plaats 1. Ik ben Nederlands kampioen doktersassistent en met een supergrote glimlach kijk ik terug op deze ervaring, die ik zeker niet had willen missen."

Deze week zijn van 20 tot en met 22 maart nog meer Skills Heroes finales. In de Amsterdamse RAI zullen vanuit regio Alkmaar aantreden Nick Zonneveld (De Rijp), Bart Bonouvrie (Stompetoren), Bjarne Wijker (Egmond aan Zee), Layla Dekker (Zuid-Scharwoude) en Ivana Hommes (Heerhugowaard). Marc Oostmeijer (Alkmaar) wacht op 20 maart eerst een halve finale.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl