HALstad Centraal

Zaterdag vond in Aalsmeer de internationale Flowercup plaats. Meer dan 400 trampolinespringers uit zeventien landen gingen de strijd aan om de befaamde bloemenbokalen. De springers van Triffis Alkmaar wisten tussen de zware concurrentie optimaal te scoren met brons en drie finaleplaatsen.

Voor Bo Bet en Niamh Slattery was de wedstrijd tevens een kwalificatiemoment voor de European Games in Wit-Rusland, waarvoor de beste twee springsters samen een synchroonpaar mogen vormen. In de voorronden behaalden ze beide de limietscore van 95.234 al, maar daar kwamen nog twee gegadigden bij. Sven Mooij, hoofdtrainer Triffis : "Een goed begin, ze zullen hun kwaliteiten in de volgende wedstrijden goed moeten tonen om deze goede uitgangspositie ook echt te verzilveren."

In de zinderende finale behaalde Bet, die deze maand afstudeert als arts, het brons achter de Duitse springsters Sylvia Müller en Isabel Bauman. Slattery sprong ook prima en werd vierde. In deze klasse sprongen ook Lara Schut, Bente Geleijn en eerstejaars seniore Maura de Vos. Na goede sprongreeksen eindigden op respectievelijk de 12e ,13e en 21e plaats.

Roel Teillers behaalde voor het eerst in de Flowercup seniorenfinale en wist zijn score nog eens flink te verbeteren, maar hij viel daarmee helaas nét naast het podium. Triffis-springers Jordy Mol, Mads Ottenbros en Martijn Reus eindigden in dezelfde klasse op plaats 18, 21 en 37.

Ook  de andere Triffis-springers presteerden goed en dat leverde nog een extra finaleplaats op, in de Klasse 11-12 jaar meisjes. Na een overtuigende plaatsing moest Thalissa Wijkstra haar oefening echter een beetje aanpassen en daarmee bleef het podium buiten bereik. Desondanks een veelbelovende vijfde plaats.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl