HALstad Centraal

Het was vrijdagavond rond 18:25 uur goed schrikken voor treinreizigers vanaf Amsterdam richting Alkmaar en Heerhugowaard. De Intercity waarin ze reden maakte bij Castricum ineens een noodstop. Oorzaak was een defecte trein op het station. Het sein stond daarvoor op rood, waarschijnlijk had de machinist de uitzonderlijke situatie net even niet opgemerkt. De botsing werd gelukkig voorkomen door de Automatische Treinbeïnvloeding (ATB).

Bij station Castricum stond een spits-Intercity stil vanwege kapotte deuren. De Intercity daar achter kwam zoals gewoonlijk op hetzelfde spoor aanrijden en omdat de machinist niet (tijdig) ingreep bij het rode sein, nam de trein zelf het heft in handen. De Intercity kwam op slechts 15 meter van de stilstaande trein tot stilstand.

Volgens de NOS was de machinist enorm geschrokken. Alle 350 inzittenden moesten uitstappen. Een Twitteraar meldde dat het incident ervoor zorgde dat de spoorwegovergang vlakbij het station enige tijd gesloten bleef. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) onderzoekt de zaak.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl