Streekstad Centraal

De Nederlandse Spoorwegen verwachten maandag "grote hinder" als gevolg van de aangekondigde staking van vakbondsleden. NS-medewerkers staken tot 7:06 uur voor een beter pensioen, maar dat kan nog voor de hele dag gevolgen hebben. Rijkswaterstaat en de ANWB verwachten ook een rommelige spits. Slecht weer kan de verkeersdrukte nog eens erger maken.

Tot 7:06 uur zullen er geen treinen rijden, vreest de NS. Ze zullen ook niet op hun geplande vertrekpunt worden klaargezet. De vervoerder verwacht een "logistieke nachtmerrie". Hoe groot die zal zijn is nog niet duidelijk. Al wel bekend is dat er in Noord-Holland gestaakt wordt in Alkmaar, Den Helder, Enkhuizen en Amsterdam, maar de vakbonden verwachten dat er op meer standplaatsen zal worden gestaakt.

FNV, CNV en VVMC willen de pensioenleeftijd handhaven op 66 jaar en staken symbolisch 66 minuten tot 7.06 uur. Volgens de FNV hebben miljoenen mensen met zwaar werk of ploegendienst de grootste moeite gezond hun pensioen te halen.

De NS zegt nu.nl begrip te hebben maar vindt keuze voor deze protestvorm "jammer", met name  voor de reizigers. Aangeraden wordt om actuele informatie te volgen. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten zich goed voor te bereiden voordat zij op weg gaan.

 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl