Streekstad Centraal

De gemeenteraad van Alkmaar ging donderdag akkoord met een structurele subsidieverhoging van 424.000 euro per jaar voor Victorie. Wel moet Victorie zelf 2,5 miljoen euro aan eigen inkomsten gaan genereren. Wethouder Christian Braak namens het college: "We zijn ontzettend blij dat het poppodium duurzaam behouden kan worden voor de stad, zodat iedereen – uit Alkmaar en de regio en van jong tot oud - van popmuziek kan genieten. Victorie is een plek om trots op te zijn, nu en in de toekomst."

Poppodium Victorie kwam in de problemen doordat er in de planfase verkeerde inschattingen zijn gemaakt over de kosten. De subsidie van zo'n 8 ton op jaarbasis bleek veel te weinig om de ambitie voor een regionaal poppodium waar te maken. Zowel onderzoeksbureau Langeveld Consultancy als LAgroup kwamen tot deze conclusie.

De Alkmaarse raad was niet blij met de hoofdpijnkwestie, temeer omdat het al diep in de buidel moet tasten voor herstel van de kades bij de Victoriebrug. Maar toch wilde een meerderheid de regionale ambities blijven steunen. Alleen OPA wilde pas op de plaats en meer aandacht voor andere culturele podia in de gemeente. Ook met de aanzienlijke verhoging zal het voor het poppodium niet eenvoudig zijn rond te komen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl