HALstad Centraal

De 30-jarige El M. is in hoger beroep wederom veroordeeld tot vijf jaar celstraf omdat hij in Zuyder Bos in Heerhugowaard een 29-jarige medegevangene ernstig mishandelde. Dit meldt het NHD. In november 2016 gooide hij een beker met een bijtende vloeistof in het gezicht van zijn slachtoffer, die daardoor verminkte raakte, aan een oog vrijwel blind werd en met het andere nog maar 40 tot 50 procent zicht heeft.

Het Amsterdamse gerechtshof bepaalde dat de zuuraanval van El M. met voorbedachten rade was gepleegd. Het slachtoffer had ook aangeven de dag ervoor gewaarschuwd te zijn door El M. en diverse anderen. M. hield zijn onschuldig echter vol en wees op rammelende verklaringen. Zo meende het slachtoffer dat zijn belager samen met drie anderen in de hal was waar het incident plaatsvond, maar één daarvan was ergens anders. Ook waren er twee getuigen die later hun verklaringen aanpasten. Eén zou verkeerd begrepen zijn door de politie, de ander zou het alleen van horen zeggen gehad hebben.

Het slachtoffer onderging meerdere operaties aan het gezicht, maar de situatie zou mettertijd nog kunnen verslechteren. El M. moet hem een schadevergoeding van 100.000 euro betalen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl