Streekstad Centraal

Jessica Schilder heeft zondag tijdens de European Throwing Cup in Slowakije de limiet gestoten voor het EK <23 jaar, dat in juli in Zweden zal plaatsvinden. Meteen in de eerste poging was het raak. De Hera-atlete werd in Nederlands oranje vierde met een afstand van 16,18m, ruim over de limiet van 16,00m. Van het weekend werd ook goed gepresteerd door Hera-atleten tijdens een jeugdinterland in Münster, Duitsland.

Jessica, links op de foto, kende een moeilijke periode waarin ze met de 4kg kogel ver van haar record van 16,24m verwijderd bleef. Het roer ging eind vorig jaar om; de 19-jarige werpster schoolde met trainer Hans Arnhard om van de traditionele aanglij naar de draaitechniek. Ze pikte het snel op. Tijdens het NK indoor in februari kwam ze al tot 15,84m. In Slowakije stootte Jessica twee keer over de zestien.

In Münster kwamen Sebastiaan Bonte, Jeff Tesselaar en Femke Jonker uit voor Nederland tijdens een interland voor atleten onder 17 jaar. Sebastiaan eindigde tweede achter landgenoot Gabriel Emanuel door met de 5kg kogel 15,61m te stoten. Een afstand waar hij niet tevreden mee was.

Jeff Tesselaar zat helaas in de zwakkere 400m B-serie, maar ondanks het gebrek aan serieuze tegenstand verbeterde hij zijn record van 53,85s naar 53,18s. Daarmee werd hij overall derde. Femke Jonker pakte de vierde plaats bij het hinkstapspringen. Tijdens haar zes pogingen benaderde ze haar persoonlijk record twee keer met 11,12 en even later 11,13s. (foto's: Facebook/Jessica Schilder en Peter Bonte)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl