Streekstad Centraal

Al ruim een jaar verzet het buurtcomité Trefpunt tegen de bouwplannen van het appartementencomplex op de locatie van de voormalige Trefpuntkerk aan de Frederik Hendriklaan en wil het comité met de gemeente Alkmaar om tafel. Dat gaat nu gebeuren. Woensdag gaan de partijen in gesprek in de hoop dat het complex gebouwd kan gaan worden naar ieders tevredenheid.

Sinds de gemeenteraad in november groen licht heeft gegeven en de plannen ter inzage heeft liggen op het gemeentehuis, zijn er al veel zienswijzen van buurtbewoners ingediend.  Ze hebben geen bezwaar tegen nieuwbouw. Het is de omvang, drie woonlagen met 24 appartementen, die de gemoederen bezighoudt. De buurt meent dat hetzelfde aantal appartementen ook in een complex met twee lagen past.

Het andere heikele punt dat het comité wil bespreken op het gemeentehuis is het aantal parkeerplaatsen. De gemeente wil zeven nieuwe openbare parkeerplaatsen realiseren bij het complex, de bewoners vinden dat de berekening van dit aantal niet klopt.

Met het oog op de laatste ontwikkelingen rondom de vernieuwbouw van het Noordwest Ziekenhuis verwacht het comité een extra hoge parkeerdruk  in de wijk. “Momenteel zijn er al werknemers van het ziekenhuis die hier parkeren, maar als het er straks meer worden dan hebben wij een nog groter parkeerprobleem”, zegt voorzitter van het buurtcomité Trefpuntkerk Bram de Groot.

De gemeente heeft een parkeerplan opgesteld om te voorkomen dat bezoekers en ziekenhuispersoneel parkeren  in de omringende wijken. In die periode wordt hier het vergunningparkeren ingevoerd.  De Frederik Hendriklaan valt net buiten het tijdelijke vergunninggebied. “We hopen dat dit woensdag ook onderwerp van gesprek wordt, voorkomen is beter dan genezen”, besluit de voorzitter.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl