HALstad Centraal

Tony van Diepen heeft van het weekend gestunt tijdens de Europees Indoorkampioenschappen atletiek in Glasgow. De 400m loper, afkomstig uit Heerhugowaard, plaatste zich comfortabel voor de finale en wist daarin zowaar de bronzen medaille te winnen door vlak voor de finish de Sloveen Luka Janezic nog voorbij te gaan. En passant verbeterde de 22-jarige atleet het Nederlands record van 46,26s naar 46,13s.

Tony had altijd al een sterke 800m in de benen, maar heeft zich daar in zijn trainingen op Nationaal Sportcentrum Papendal weer meer op gericht. En dat betaalde zich uit. Op de indoorranglijsten stond hij ruim buiten de Europese top tien, maar dankzij goed herstel na de series en halve finale wist hij vele concurrenten achter zich te laten en het maximale resultaat te behalen. Dat het goud naar de Noor Karsten Warholm zou gaan was bijna wel zeker. Die liep overigens een Europees record van 45,05s. Zilver ging naar de Spanjaard Óscar Husillos met 45,55s.

Ondertussen in Assendelft liet de Heerhugowaardse jeugd van zich horen. Tijdens de laatste jeugdwedstrijd van het indoorseizoen deed de 14-jarige Jared Broers een aanval op het nationale record 60m horden voor C-jongens. Recordhouder Jamie Sesay (Almere '81) versloeg hij met gemak, maar Jared maakte net even teveel foutjes. De Hera-atleet schaafde 0,01s van zijn record, en bleef met 8,16s net boven het record van 8,14s steken. Op de 60m sprint verbeterde hij zijn eigen record wel flink en kwam uit op 7,62s.

Lana Broers lukt het wél om nog een sprong te maken in de Nederlandse recordlijsten. Op haar 60m horden verbeterde het 12-jarige talent zich van 9,62s naar 9,45s en steeg zo van de 14e naar de 7e plek in de allertijden ranglijst voor D-meisjes. Net als haar broer Jared liep ze een dik record op de 60m sprint: 8,42s.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl