HALstad Centraal

In de forumvergadering dinsdagavond werden niet alleen de kosten van de nieuwe schoolbrug besproken, ook de verkeersveiligheid werd nog eens aangekaart.

Een brug dat 226.000 euro kost, werd door meerdere partijen te duur gevonden. "Dure oplossing voor een brug dat maar een paar uur open is", reageert André van der Starre van Senioren Langedijk. Aanleiding voor de VVD om een amendement daarover in te dienen. "Veiligheid is belangrijk, maar een standaard brug met gewone leuningen volstaat ook" licht Bianca Bus.

Wethouder Langedijk vindt dat hij goed op het geld let. "We kijken waar het goedkoper kan. Misschien hebben we voordeel bij een aanbestedingsvoorstel of subsidie, maar dat weten we niet vooraf."

Met de aanleg van de brug bij de basisscholen Phoenix en De Koolvlet is de onveilige verkeerssituatie nog niet helemaal opgelost. In de vergadering werd de verkeerssituatie op de Zandsloot nog eens aangestipt. De komst van de brug verbetert de veiligheid van de kinderen aanzienlijk, maar de oversteekplaats moet ook bekeken worden. Wethouder Langedijk stelt voor om een nieuw Verkeers- en vervoersplan op te stellen en hierin alle 'kleinere' verkeerssituaties in mee te nemen. Het plan wil hij na de zomer aan de raad voorleggen.

Ger Nijman van Dorpsbelang Langedijk denkt daar anders over. "Het Verkeersvervoersplan is meestal grootschalig, dit is echt een ad hoc situatie. Het is daar een schrijnende situatie, ik zie heel vaak bijna-ongelukken. Ik denk niet dat je dit moet overbrengen naar een verkeersplan, het gaat hier om de veiligheid van kinderen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl