HALstad Centraal

Als kickoff van de Landelijke Opschoondag nodigt gemeente Heerhugowaard inwoners uit om de film van de Plastic Soup Surfer op donderdag 14 maart te komen kijken in Vue Heerhugowaard. Wethouder Jan van der Starre zal de avond openen.

De maker van de film Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, is deze avond ook van de partij en beantwoord na de voorstelling alle vragen over het probleem van de plastic vervuiling. Afvalverwerker HVC en Recycle Valley zijn ook aanwezig op de kleine informatiemarkt.

De 50 minuten durende film 'From Source to Sea' laat de peddeltocht van Merijn zien. Deze tocht start bij de oorsprong van de Rijn in de Zwitserse Alpen en gaat tot de Noordzee bij Rotterdam. De film geeft een goed beeld van de omstandigheden die Merijn moest overwinnen. Tekenend is het kwaliteitsverschil tussen het water nabij de bron van de Rijn en het water uit de Rotterdamse haven. Dat laatste blijkt heftig vervuild te zijn en vol plastic microdeeltjes te zitten.

Daarnaast bezoekt Merijn een plasticrecyclingbedrijf in Spijk, zijn er ontvangsten in verschillende steden en de samenwerking met het Science Centre van de TU Delft (makers van het speciale surfboard). Merijn was afgelopen tijd vaak op televisie te zien, onder andere bij National Geographic tijdens de themamaand #stopmetplastic.

De toegang is deze avond gratis maar aanmelden vooraf is wel noodzakelijk. Aanmelden voor de filmavond kan via heerhugowaard.nl/aandebak. Onder de aanmelders worden twee wasteboards verloot. Een wasteboard is een stoer skateboard gemaakt van gerecyclede plastic doppen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl