HALstad Centraal

In Heerhugowaard leidt het bericht over de surseance van winkelketen Intertoys niet meteen tot paniek. "Hoe dan ook, wij blijven open", reageert Pim van der Fluit, al twintig jaar eigenaar van de speelgoedwinkel in Middenwaard.

Hij zag de bui al enige tijd hangen. "Wij zijn al bezig met een plan B". Van der Fluit is één van de 100 franchisenemers van Intertoys, die er net zo over denken.

Als zelfstandige is hij niet helemaal afhankelijk van Intertoys. De naam staat wel op de gevel, maar is eigenlijk een klein gedeelte van zijn winkel. "We kopen zelf heel veel in direct bij producenten om onze winkel te vullen".

Wat er ook gaat gebeuren met de winkelketen Intertoys, de winkel in Middenwaard blijft open. Inmiddels heeft hij wel een briefje bij de ingang opgehangen over Intertoys-kadobonnen. Deze worden niet meer aangenomen of uitgegeven. Klanten met waardebonnen worden doorverwezen naar andere filialen van Intertoys of de website.

Winkelketen Intertoys heeft eerder deze week uitstel van betaling gevraagd en gekregen. Door toenemende verkoop van speelgoed via internet en door toenemende concurrentie van discounters, zoals bijvoorbeeld Action en Big Bazaar, zag de keten de afgelopen tien jaar de verkoopcijfers halveren. In de afgelopen 14 maanden probeerde Intertoys orde op zaken te stellen, maar heeft hiermee de surseance niet kunnen vermijden.

Op korte termijn blijven de 300 filialen open, mogelijk wordt de keten overgenomen door een andere partij. Naast deze winkels heeft de keten ook 100 franchisenemers.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl