HALstad Centraal

De 13-jarige Ava Emanuel heeft de ontwerpwedstrijd gewonnen die de schermbond uitschreef voor het nieuwe schermmasker dat Nederlandse schermers zullen gaan gebruiken tijdens internationale toernooien. Vorige week kreeg het jeugdlid van HollandSchermen Alkmaar het allereerste masker met haar NL-ontwerp overhandigd. Het masker zal onder andere gedragen worden tijdens de Olympische Spelen in 2020.

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond was overweldigd door de kwaliteit en verscheidenheid van de totaal vijftig ontwerpen die het ontving. Het bondsbestuur maakte een selectie van tien ontwerpen op basis van technische uitvoerbaarheid en herkenbaarheid tussen maskers van andere landen. Deze selectie werd tijdens nationale trainingsstages voorgelegd en Ava's ontwerp bleek het meest populair.

Daarmee was het nog niet klaar. Het meest populaire ontwerp werd ter goedkeuring voorgelegd aan de Fédération Internationale d'Escrime (FIE). Na groen licht van de internationale schermfederatie kon de KNAS eindelijk bekendmaken dat Ava de ontwerpwedstrijd had gewonnen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl