HALstad Centraal

Bij de rotonde Hertog Aalbrechtweg en Schinkelwaard in Alkmaar is het vaak raak. In de afgelopen twee jaar zijn hier veertien ongevallen gemeld, waarvan zeven met letsel. Het college wil nu de verkeerssituatie laten onderzoeken zodat er goede maatregelen genomen kunnen worden om de verkeersveiligheid te verbeteren.

BAS heeft vragen gesteld aan het college over deze gevaarlijke situatie waar het 'kwetsbare verkeer' zoals fietsers, e-bikers en snorfietsers vaak het slachtoffer zijn. Bij de meeste ongelukken verklaarden automobilisten dat zij de fietsers en scooters over het hoofd hebben gezien.

De rotonde is in 2017 nog op de schop gegaan. Toen is de fietsoversteekplaats een klein stukje opgeschoven in oostelijke richting, zodat automobilisten die de rotonde verlaten iets meer tijd en zicht hebben op de overstekende fietsers. Deze maatregel heeft niet geleid tot een verbetering van de situatie.

Zodra het onderzoek klaar is maakt het college een voorstel met oplossingen om de verkeerssituatie te verbeteren. Dit zal naar verwachting tegen het eind van het jaar in de raad besproken worden.

Vorig jaar heeft gemeente Alkmaar nog een subsidiebedrag van bijna 117.000 euro ontvangen van de Provincie om de fietsroute op de Hertog Aalbrechtweg te verbeteren en vooral veiliger te maken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl